Rij-coach, Rij-angst en faalangst begeleiding,Autorijschool Haaglandia biedt rijlessen aan in de omgeving van Den Haag, Delft, Leidschendam, Nootdorp, Pijnacker, Rijswijk, Scheveningen, Voorburg, Zoetermeer en Wateringen

Rijcoach

JOUW RIJCOACH VAN AUTORIJSCHOOL HAAGLANDIA IS MEER DAN EEN RIJINSTRUCTEUR

Wat is een rijcoach?

Onze motto bij het geven van autorijlessen “Coachend door je rijopleiding is zo veel leuker”

Onze ervaren rijinstructeurs zijn opgeleid om jou coachend te begeleiden tijdens jouw rijopleiding zodat je met onze rijcoach zonder stress jouw rijbewijs in een zeer ontspannen sfeer haalt. Onze rijopleidingen worden afgestemd aan je wensen en persoonlijk eigenschappen en opmaat gemaakt. Hierdoor wordt een fijne ontspannen rijles sfeer gecreëerd. Tijden de rijles leer je de nodige vaardigheden en wordt je op een leuke en en speels wijze meegenomen in de wereld van autorijden waar je de fijne kneepjes op een eenvoudige manier leert om veilig te kunnen rijden.

Onze rijcoach is opgeleid om samen met jou, jouw persoonlijk eigenschappen te onderzoeken en samen met jou een rijopleiding samen te stellen dat het beste bij jou past.

Samen met je rijcoach wordt gekeken naar je vaardigheden, verwachtingen van persoonlijk karakter eigenschappen. De rijles wordt ingericht zodat je in een ontspannen sfeer de vaardigheden, verkeerskennis en verkeersinzicht snel eigen kan maken.  Hoe dichter je verwachtingen zijn met wat je in staat bent te presteren hoe positiever de spanning gevoel en hoe positiever de resultaten.

Rijden en stress en de rol van jouw rijcoach

Wat is stress eigenlijk?… Stress bestaat uit het voelen van spanning. Deze gevoelens kunnen ontstaan zodra ons gevoel van comfort en veiligheid teveel wordt aangetast.  Wij ervaren soms positieve spanning , maar wij denken en ervaren spanning als  stress waarop wij denken aan de negatieve gevoelens van angst, onzekerheid, druk, gejaagdheid en boosheid die het oproept. Hoe en hoe hoog wij de mate van stress ervaren, is per persoon verschillend.

Spanning en stress door overschatting van wat je kan

Velen van ons ervaren klachten van spanning als stress. bij enige onderzoek vinden wij  dat deze stress klachten (bijv. paniekaanvallen en burn-out), krijgen omdat wij juist zo sterk zijn. Waardoor wij dachten het allemaal wel aan te kunnen en vol te houden. Wij namen daarom in dit geval niet op tijd gas terug of dachten niet ons zelf en ons gezondheid.

Goede positieve stress

Er zijn ook goede varianten van stress, zoals de stress die we ervaren om te kunnen presteren. Denk hierbij aan mensen die een spreekbeurt geven, aan artiesten die op het punt staan op te treden of sporters die vlak voor een belangrijke wedstrijd staan. Allen voelen ze spanning en op het juiste moment gebruiken ze die spanning om een goede prestatie neer te kunnen zetten.

Genieten van je gespannen gevoel begint bij het accepteren.

Stress en spanning kunnen ontstaan wanneer je verwachtingen veel hoger zijn  dan wat je denkt te kunnen bereiken.Wij kunnen in veel gevallen  stress gevoelens omzetten en als positief stress ervaren. De gouden tips hiervoor zijn:

  • Voorbereid je zelf goed en werk hard voor de degene wat je wilt presteren.
  • Wijs bewust van je vermogen en realiseer je dat je vermogen beperkt is.
  • Herken en bepaal je vermogen en accepteer dat je ergens op je max zit en niet hoger kan presteren. dat helpt bij het vaststellen en bijstellen van je verwachtingen.

Hoe dichter je verwachtingen zijn met wat je in staat bent te presteren hoe positiever de spanning gevoel en hoe positiever de resultaten.

Het halen van rijbewijs met onze Rijcoach dat is pas leuk auto leren rijden. Ben overtuigd neem snel contact met ons wij regelen een vrijblijvende proefrijles.

Samen met je rijcoach wordt gekeken naar je vaardigheden, verwachtingen van persoonlijk karakter eigenschappen. De rijles wordt ingericht zodat je in een ontspannen sfeer de vaardigheden, verkeerskennis en verkeersinzicht snel eigen kan maken.  Hoe dichter je verwachtingen zijn met wat je in staat bent te presteren hoe positiever de spanning gevoel en hoe positiever de resultaten.